Mace su mezimice Holivuda - Pet Magazine
Pas:
Mačka:
ljubimci poznatih
Od petmagazine.rs - 31/07/2018

Mace su mezimice Holivuda

Zvanična statistika pokazuje da stanovnici Sjedinjenih Američkih Država u svojim domovima imaju više mačaka nego pasa. Među njima su i neke od najvećih holivudskih zvezda današnjice.

Izvor: magazin Mačka

Kristofer Voken

U sledećem životu želim da budem mačka

Poznati glumac, najpoznatiji negativac s filmskog platna, jedan je od najvećih ljubitelja mačaka u Holivudu. U jednom intevjuu otkrio je da bi mnogo voleo da ima rep.

  • Mačke nam toliko toga mogu reći svojim repom, veoma je ekspresivan. Po mačjem repu možemo videti da li su iritirane, uplašene. Voleo bih da imam rep, pa da na filmu osećanje straha mogu da dočaram upravo njime. Da razbarušeni rep visoko podignem i svima stavim do znanja da sam uplašen. Kad bi glumci imali repove, to bi sve promenilo. Filmovi bi bili znatno bolji – rekao je pre nekoliko godina Voken.

Film “Devet života”

Prošlog leta u bioskopima se pojavio i simpatičan film pod nazivom „Devet života“ (Nine lives) u kome Voken igra vlasnika mističnog pet-šopa koji Kevina Spejsija (koji u filmu tumači multimilionera) pretvara u mačku kako bi se ponovo zbližio sa svojom porodicom.

Kako je u intervjuu povodom izlaska ovog filma rekao, mačke je zavoleo još dok mu je bilo 16 godina, zahvaljujući lavici Šibi koju je trenirao u cirkusu godinu dana. To mu je bio jedan od prvih poslova. Danas je, kako kaže, izričiti protivnik držanja divljih životinja u zarobljeništvu i njihovog treniranja u svrhu zabave, ali tada mu je, kao mladiću, ovaj posao bio izazovan i zanimljiv.

Prava životinja

Možda niste znali, ali Voken je jedan od najglasnijih zagovornika udomljavanja napuštenih životinja u Holivudu. Pre nekoliko godina i sam je udomio mačku koja mu je došla na prag, a nekoliko dana kasnije omacila se u njegovoj kući i tu ostala.

  • Gajim veoma divlju mačku, ali je prijateljski nastrojena prema meni i supruzi. Većinu vremena provodi napolju, ali se ušunja u kuću kad joj je hladno – rekao je Voken magazinu Parade.

Ljubimci Kristofera Vokena

Ime joj je jednostavno – Cat (Mačka). Glumac i njegova supruga Džordžina, s kojom je u braku već 40 godina, nemaju decu, ali celog života na svoje mačke gledali su kao na decu.

  • Znam mnoge ljude koji svoje mezimce tako doživljavaju, pa ni mi nismo drugačiji. Moje mačke su veoma srećne jer imaju sve što im je potrebno, pa možda i malo više od toga. Ako postoji reinkarnacija, voleo bih da u sledećem životu budem jedna od mojih mačaka. Da živim u ovom prelepom domu s još lepšim okolišem (Konektikat u koji se preselio iz njujorške vreve) i da me neko tako pazi i mazi kao što to moja žena i ja činimo. Mislim da ne postoji ništa bolje od toga! – rekao je Voken prošlog leta za Parade.

Eva Longorija

Žene su poput mačaka

Postoji odličan razlog zašto je baš ova glumica, jedna od najvećih holivudskih lepotica, zaštitno lice popularnog brenda mačje hrane Sheba. I ne, njena lepota nije bila kriterijum. Eva je, naime, veliki ljubitelj maca, i tokom života imala ih je kao kućne ljubimce.

  • Obožavam mačke i oduvek sam se s njima identifikovala. Mačke su veoma graciozne, nezavisne i razigrane, baš poput žena – rekla je glumica za magazin People.

Svoje učešće u promociji poznatog brenda objasnila je strašću, odnosno ljubavlju i pažnjom koju vlasnici imaju prema svojim mezimcima, i trudu da im svakog trenutka ugode. S tim se lako identifikovala, jer je i ona svoju mačku volela najviše na svetu.

Ljubimci Eve Longorije

Zbog obaveza danas ne može da brine o ljubimcu, ali odmalena je imala mačku Sindi zbog čije smrti i danas pati.

  • Odrasla sam s nekoliko mačaka, ali jednu sam volela više od svih, moju Sindi. Ona je zaista bila ravnopravni član naše porodice, obožavali smo je. Kunem vam se da je živela više od 20 godina, jer me je ispratila i na koledž. Na svakoj slici iz detinsjtva, moja sestra i ja smo s njom. Toliko sam je volela da, kad je uginula, mama nije smela da mi javi, već je slagala da je Sindi pobegla od kuće. Tek mi je pre nekoliko godina priznala šta se zapravo desilo – ispričala je Longorija američkim medijima.

Nikolas Kejdž

Luis je bio moj brat

Ovim rečima svog nekadašnjeg ljubimca, mačora Luisa, opisao je jedan od najomiljenijih glumaca na svetu. Njegovog mezimca možemo videti na brojnim glumčevim fotografijama iz mladosti, a pre nekoliko godina Kejdž se pred kamerama prisetio i jedne njihove zajedničke avanture.

Poznati glumac je u mladosti često koristio narkotike, pa je u svom frižideru uvek imao zalihu halucinogenih pečurki. Nevolja je što je Luis obožavao da „provaljuje“ u frižider, pa je jednom prilikom iz kese smazao i nekoliko ovih „čarobnih“ gljiva.

  • Kad sam shvatio šta je Luis pojeo, isprva sam se uspaničio, ali onda sam rekao sebi: „Šta da se radi, on je možda i najbolje društvo.“ Sećam se da sam ležao na krevetu i da je Luis ležao pored mene. Satima smo zurili jedan u drugog, nismo se pomerili, ali mogao bih da se zakunem da mi je rekao „zdravo“. Na sreću, nakon nekoliko sati obojica smo se pribrali – ispričao je Kejdž ovu anegdotu poznatom voditelju Dejvidu Letermanu.

Naglasio je i da je danas veliki protivnik droga i da se kaje zbog stvari koje je činio u mladosti. U ovom intervjuu istakao je i da je prema Luisu osećao veliku ljubav, da može da se zakune da su bili bliski kao braća. Tako ga je zapravo i posmatrao.

Penelope Kruz

Udomila sam desetine mačaka

Prelepa glumica nedavno se prisetila perioda kad je kao mlada devojka iz Španije stigla u Los Anđeles u želji da bude glumica. Živela je u malenoj sobi u jednom hotelu i osećala se veoma usamljeno, gotovo beznadežno.

  • Daleko od kuće, u tih nekoliko kvadrata bila sam veoma tužna. Zato sam se gotovo svaki dan s audicija kući vraćala s mačkom u rukama. Koju god bih videla na ulici, povela bih sa sobom. Pružale su mi utehu i uz njih sam bila raspoloženija. Imala sam kome da se vratim kući. Sreća mi se veoma brzo osmehnula, pa sam i ostvarila svoj san, ali na mačke nisam zaboravila. Sve sam udomila kod prijatelja i divnih ljudi širom SAD i Španije – ispričala je Penelope za magazin Vogue.

Lepa Špankinja, supruga Havijera Bardema, s kojim ima dvoje dece, i danas u svom domu ima mačke. Pre nekoliko meseci na pitanje novinara šta se svakog dana nađe na njenom kuhinjskom stolu, odgovorila je: „Mačke. Uvek su tu, njuškaju i merkaju hranu. Pa ih neprestano sklanjamo sa stola i usmeravamo ka prozoru na kome vole da se šćućure i posmatraju spoljni svet“ – rekla je Penelope.