Luda dama s mačkama - Pet Magazine
Pas:
Mačka:
Od Nikola Nedeljković - 10/01/2019

Luda dama s mačkama

Za izraz Crazy cat lady smo svi čuli i sigurno smo bar jedanput u šali neku prijateljicu ili rođaku koja ima mace i obožava ih ovako oslovili. A da li ste znali da je i jedna od najpopularnijih francuskih glumica, Katrin Denev, prava „luda mačkarka”?

Tekst: magazin Mačka, Foto: King Kong Magazine

I ne boji se da to kaže glasno i jasno, i to na naslovnici uticajnog magazina „King Kong”, koji dva puta godišnje na svojim stranicama predstavlja umetnike koji svojim radom menjaju svet. I danas prelepa Katrin Denev (75) ponosno je i s puno ljubavi pozirala ispred objektiva poznatog fotografa Alis Rosati s raskošnim persijskim macama.

Catherine Deneuve by Alice Rosati

Francuski stilista Džonatan Uge „uvio” je prelepu glumicu u raskošne svilene toalete vedrih boja, ali i u svilene pidžame i seksi kožne haljine. Jer prelepa glumica jeste sve to – nežna žena i seksi heroina.

Miševi i mačke

Mnogi možda ovo ne znaju, ali tokom decenija Katrin je često u intervjuima isticala da je pasionirani ljubitelj životinja, pre svih mačaka. Mada, nisu joj strani ni nešto drugačiji ljubimci, oni koje njene voljene mace rado love, a to su  ‒ miševi.

King Kong magazine

Naime, dok je bila devojčica, a nešto kasnije i kao mlada devojka, Denev je u svom porodičnom domu gajila miševe, pošto ih obožava.

‒ Zaljubljena sam u životinje, ali moram priznati da najviše volim one koje imaju svoj stav i koje nije lako pridobiti. To su one životinje koje su neuhvatljive, koje dane provode skrivajući se, koje stalno trče i obožavaju da jedu, koje su uvek u pokretu. Zabavljaju me njihovi izrazi lica, istovremeno deluju i uplašeno i ljubopitljivo. Pre svega tu mislim na miševe, koje naprosto obožavam, a mace su na drugom mestu – rekla je u jednom intervjuu lepa glumica.

Kritikovala Brižit Bardo

Iako je veliki ljubitelj života i zalaže se za njihovu zaštitu i brigu o njima, u jednom intervjuu krajem osamdesetih godina oštro je iskritikovala svoju koleginicu i zemljakinju Brižit Bardo.

Catherine Deneuve by Alice Rosati

‒ Povukla se iz filmske industrije pre nego što je ostvarila značajnije uloge koje su je sigurno čekale iza ugla, i zbog toga mi je žao. Penzionisala se u četrdesetoj godini. Zatvoriti se u četiri zida, okružena mnoštvom životinja i kritikujući svet iz takve perspektive, a bez stvarnog života među ljudima u realnom svetu… mislim da je to veoma isprazan život. Ako mene pitate, Brižit je prestala da živi u 40. godini ‒ rekla je tada Denevova i mnogi su ovaj njen komentar ocenili kao iznenađujuće hladan i bezobziran.

Ali takva je Katrin. I nežna diva i oštra žena. Ona koja uvek kaže ono što misli, ne obazirući se na kritike. Ipak, kako često ističe u intervjuima, malo ko je zapravo dobro poznaje.

Obična žena

Uprkos slavi i milionima obožavatelja širom sveta, glumica kaže da živi sasvim običnim životom.

‒ Odlazim s prijateljima u restoran. Idemo u pozorište. Ja sam jedna normalna, obična žena koja živi običnim životom, kao i svi drugi ljudi.