Elizabet Tejlor: Obožavala je sijamke - Pet Magazine
Pas:
Mačka:
Od petmagazine.rs - 13/09/2018

Elizabet Tejlor: Obožavala je sijamke

Zanosna lepotica ljubičastih očiju od detinjstva je obožavala mačke. Kao devojčica, u svom domu je imala mnogo domaćih mačaka, a kasnije, u njenom krilu i ljubavi uživale su pre svih sijamske mace, a potom i abisinke.

 

Izvor: magazin Mačka

Jedna od najzanimljivijih priča je ona da je jedno sijamsko mače poklonila svom kolegi Džejmsu Dinu, u nadi da će ga ljubimac učiniti srećnijim i ulepšati mu život. Din je mače nazvao Markus i zaista, ono mu je donelo mnogo radosti, ali nažalost, svega dve nedelje nakon što je dobio Markusa, poznati glumac i jedan od najvećih holivudskih zavodnika stradao je u saobraćajnoj nesreći. Brigu o mačetu preuzeo je njegov najbolji prijatelj.

Kasijus

Godine 1974, Liz se preselila u Kaliforniju i sa sobom povela Kasijusa, domaćeg mačora koji je, istraumiran putovanjem, pobegao kada su stigli na aerodrom i nikada nije pronađen.

– Znao si sve! Znao si uvek kada sam povređena ili tužna, tešio si me i pružao mi utehu, baš kao i ja tebi kada sam te pronašla kao malo, uplašeno mače. Volim te, i molim te, vrati se! – napisala je Elizabet u pismu posvećenom ovom mačoru.

Sijamke

Sijamskim macama nije mogla da odoli tokom braka sa Edijem Fišerom i tada ih je u njenom domu bilo nekoliko, jer je često s putovanja kući dolazila sa sijamkom u naručju.

U arhivama najpoznatijih svetskih magazina nalazi se pregršt predivnih fotografija na kojima prelepa glumica pozira s mačkama. U srednjim godinama, Liz se preorijentisala na pse, i njih je imala nekoliko, najčešće maltezere. Bila je veliki ljubitelj životinja i, osim po lepoti, njeni obožavaoci je vole i pamte i zbog njene ogromne ljubavi prema psima i mačkama.