Naslovna Kavalirski španijel kralja Čarlsa

  Kavalirski španijel kralja Čarlsa

  284

  Kada znalce pitate o ovoj rasi, prvo što će vam reći jeste da je reč o psima koji ubedljivo najviše mašu repom. Ovaj prelepi pas ima dugačak rep, koji se njiše pri svakom njegovom pokretu, a radost će uvek iskazati mahanjem repom tamo-amo kako bi vam stavio do znanja da njegovoj sreći nema kraja. Osim repom, svoju privrženost najjasnije iskazuju svojim krupnim kestenjastim očima.

  Kada je reč o njihovom karakteru, sve je jasno na prvi pogled. Ovi umiljati i uvek prijateljski nastrojeni psi žele da upoznaju svakoga i uvek će sami prići da se upoznaju. Razume se, svaka jedinka je priča za sebe, te vaš kavalirski španijel može biti tih i miran, ili pak energičan i razigran, ali svakako je sigurno da neće izbijati iz vašeg krila. Ove kuce obožavaju decu i uživaće u igri s njima. Trebalo bi da žive u stanu, ili u kući sa ograđenim dvorištem u kojem će tokom dana trčkarati, ali nikako nije preporučljivo da spavaju napolju, odvojeni od svoje ljudske porodice.

  *Psi ove rase obožavaju da jure ptice i zečeve
  *Veoma su nežni, pa nikada nemojte vikati na njih i grditi ih
  *Tokom toplih meseci, nemojte ih šetati u najvrelijem delu dana, već ujutro i uveče

  O NAMA

  Petmagazine.rs je portal o kućnim ljubimcima, prevashodno psima i mačkama, na kojem možete pronaći sve aktuelne vesti, savete veterinara o zdravlju, ishrani i ponašanju vaših ljubimaca, informacije o rasama, kao i intervjue sa poznatima. 

  KARAKTERISTIKE

  Nega
  Aktivnost
  Lajanje
  Da li se slaže sa decom?