Heroj: Pas otkrio karcinom svoje vlasnice

1435

Kada je udomila kujicu Viktoriju, Loren nije bila ni svesna koliko će joj pomoći. Zapravo, jedna drugoj su pomogle i jedna drugu su spasile.

 

Izvor: Index.hr/ljubimac , Foto: Shutterstock

Loren je primetila da njena udomljena kujica voli da njuška, ali joj nije bilo jasno zašto joj kujica stalno njuška nos. Pas je postao gotovo opsednut nosom svoje vlasnice i kad god je imala priliku – njuškala ga je ili doticala. Loren je kujicu udomila pre godinu dana i iako nema jedno oko, ona se odlično snalazi u svojoj okolini.

Nakon čudnog i upornog njuškanja, Loren je odlučila da poseti doktora. Dijagnostifikovan joj je bazocelularni karcinom kože koji se nalazio tačno na mestu koje je kujica stalno njuškala.

Loren je uspešno odstranila karcinom i ujedno je bila veoma ponosna na svoju kujicu koja joj je spasila život.

Direktor kliničkog istraživanja dermatologije iz bolnice Maunt Sinaj u Njujorku istakao je povodom ovog slučaja da zna da psi lizanjem određenog dela tela pokazuju i ukazuju na različite probleme, ali ovaj fenomen još nije dovoljno istražen ni dokumentovan.

Iako istraživanja i dalje traju, nije naodmet ponekad poslušati pseći nos!

2 KOMENTARA

  1. Sposobnosti zivotinja se mislim nikada nece otkriti do kraja. Licno ne mogu da zamislim da neko nema zivotinju pored sebe, prednosti su ogromne. I sve one price gde su zivotinje agresivne i neko je nastradao…budite sigurni da nijedna zivotinja nije agresivna sama od sebe, vec je to produkt neadekvatnog ponasanja prema njima.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here