Fontana u slavu pasa

432
Toronto fontana

Popularni i šarmantni park u Torontu, Berksi park, odnedavno je bogatiji za jednu neobičnu fontanu, jedinstvenu u svetu.

Izvor: magazin “Pas”

Kako se u komšiluku u poslednjih nekoliko godina broj vlasnika i njihovih pasa rapidno povećavao, pejzažni arhitekta Klod Kormije odlučio je da baš psima posveti prelepu fontanu koja zauzima centralno mesto u ovom parku, jednom od omiljenih mesta za okupljanje i razonodu stanovnika ovog dela grada.

Fontana napravljena od livenog gvožđa ima čak 27 figura pasa, svih rasa i veličina, na nekoliko nivoa. Tu su bernandinac, mops, bigl, zlatni retriver… Na vrhu razigrane fontane nalazi se kost koju kao da sve kuce žele da dohvate mlazevima vode, a na prvom nivou fontane, među svim tim psima, nalazi se i jedna mačka koja ležerno sedi i „pikira” dve žute ptičice koje su smeštene na lampion pokraj fontane. 

Od trenutka kada je postavljena, fontana je postala omiljena atrakcija mališanima, a nalazi se na centralnom mestu u parku koje spaja tri zone – zelenu, park za pse i trg na kojem se okupljaju žitelji ovog dela Toronta.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here