Najnežnije rase u mačjem svetu - Pet Magazine
Pas:
Mačka:
najneznije rase macaka
Od petmagazine.rs - 03/03/2023

Najnežnije rase u mačjem svetu

Iako veoma cene svoj lični prostor i slobodu, i mace uživaju u pažnji i ljubavi. Evo koje rase su poznate kao najnežnije i najprivrženije vlasnicima.

Izvor: magazin Mačka

Regdol 

Za ovu mačku kažu da ima najnežniju prirodu i da je najpitomija na svetu. Takođe, i najsličnija psu po karakteru. Najčešće se može videti u krilu svog vlasnika, stalno će mu iskazivati ljubav i privrženost, i uživaće u maženju. Nije zahtevna, veoma je tolerantna i mirna, najsrećnija u krugu porodice.

Sfinks

Veoma zahtevna jer njena koža zahteva svakodnevnu negu, a neophodna joj je i nepodeljena pažnja vlasnika. Ipak, ova neobična mačka ljubav će vam uzvratiti višestruko. Neprekidno je uz svoje vlasnike, prati ih u stopu, glasno prede. Uvek je prijateljski nastrojena i voljna da se igra i mazi.

Persijska mačka

Najsrećnija je kad je u centru pažnje svog vlasnika, žudi za dodirom i komunikacijom. Jedna od retkih mačaka koja obožava zagrljaje. Želeće da je stalno u vašim rukama. Idealan porodični ljubimac koji će uvek biti u blizini, u krilu, na jastuku.

Škotski fold 

Kad izađete iz sobe, ona će vas pratiti u stopu. Obožava decu, uživa u svakom trenutku pažnje i ljubavi svoje ljudske porodice. Uvek će biti blizu vašeg lica i stalno će vam iskazivati nežnost i ljubav. Velika porodica je njen prirodni ambijent.

Birmanska mačka

Verna kao pas, kažu vlasnici i stručnjaci. Najbolje društvo da s njom podelite radost, a ako ste neraspoloženi, neće se odvajati od vas i pružiće vam utehu. Svakog dana će vas i zasmejati svojim akrobacijama i mačjim igricama. Osećajna i lojalna, ova mačka je jedna od najvećih ljubitelja ljudskog dodira i pažnje.