"Životinje treba da se prevoze kao i ljudi" - Pet Magazine
Pas:
Mačka:
Od petmagazine.rs - 09/09/2022

“Životinje treba da se prevoze kao i ljudi”

Ejndžel je mačka čija se vlasnica zadnje dve godine bori s aviokompanijama koje ne dozvoljavaju da se ljubimci prevoze u kabini, nego s prtljagom.

Izvor: Index.hr

Ova žena je pokrenula i kampanju “Nisam prtljag, ja sam putnik”, nakon što su pre dve godine u avionu umrle dve mačke. Jedna se smrznula za vreme leta, zgurana među prtljag, a u drugu se zabio kovčeg i zgnječio je. Vlasnica smatra da su to situacije koje su se mogle izbeći da su mačke bile sa svojim vlasnicima.

– Nisu problem neke određene kompanije, nego većina njih. Koliko životinja treba umreti za vreme leta da bi se pravila promenila? Transporteri sa životinjama nekada stoje s drugim torbama vani, satima, neovisno o tome koja je temperatura. To je tako pogrešno, napisala je ona.

Njen ljubimica mogla je putovati u kabini jer je dovoljno malena, ali sve životinje teže od osam kilograma tretiraju se kao da su prtljag.

– Borimo se i zahtevamo promenu pravila. Aviokompanije moraju životinje tretirati kao putnike. Naši krznati prijatelji nisu prtljag, nego putnici kao i mi ljudi, poručuje žena koja nastavlja svoju borbu. Na Instagramu je prati 144 hiljade ljudi.