Heroj: Spasao dečaka od požara i potom uginuo

1
669

Još jedna neverovatna priča o požrtvovanosti naših najboljih četvoronožnih prijatelja stiže nam iz susedne Slovenije. Trogodišnji pas mešanac Snupi postao je junak dana u ovoj zemlji nakon što je iz požara spasio trinaestogodišnjaka iz mesta Ravne, ali pritom uginuo, objavili su mediji u regionu.

 

Izvor: FoNet, Foto: Shutterstock (ilustracija)
Požar je u petak ujutro iznenada zahvatio prvi sprat kuće porodice Kamenik, gde je na kauču spavao jedan od dvojice trinaestogodišnjih blizanaca, ali ga je pas Snupi lizanjem i laganim ugrizima probudio iz sna i upozorio na opasnost.

Dečak je uspeo da se izvuče i pobegne iz gustog dima u prizemnu prostoriju iz koje je njegov brat pozvao vatrogasce, ispričao je lokalnoj televiziji “A-kanal” otac Aljoša Kamenik.

  • Vatrogasci su za desetak minuta stigli na mesto požara koji je uništio celi prvi sprat kuće. Snupija su našli na podu, ali mu ni nakon pomoći u veterinarskoj ambulanti nije bilo spasa – rekao je kroz suze otac dečaka. – Zahvalan sam vatrogascima na brzoj intervenciji, a naš požrtvovani pas zaslužan je za to što je moj sin ostao živ.

Pas je dečaku svojom reakcijom sigurno spasio život, potvrdio je komandir lokalne vatrogasne jedinice.

1 KOMENTAR

  1. Snupi, zlato malo, obradovao si me i rasplakao!!!!!.Ljubimci su bezbroj puta pokazali i dokazali ljubav i požrtvovanost. Anđele mali volim te i spavaj mi mirno.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here