13246

Edukacija: Kursevi za ljubitelje pasa

Krajem februara u Beogradu počinju kursevi za sve one koji žele da se profesionalno bave pet sitingom i šetanjem pasa. Ako ste zainteresovani – požurite s prijavom!

 

 

Izvor: magazin Pas

Volite pse, student ste ili ste željni novih znanja i u potrazi za „rezervnim“ zanimanjem – onda je ovo prava šansa za vas. Da bi ste se upisali na kurs za profesionalne šetače jedini uslov je da budete stariji od 18 godina.

Osim kursa za profesionalne šetače i pet sitere, na Kinološkoj akademiji trenutno traje upis polaznika i za ostala četiri kursa: kurs za izlagače, kurs iz osnova kinologije, kurs iz osnova anatomije i procene eksterijera, i kurs iz osnova genetike i selekcije pasa.

  • Kurs traje tri meseca, a broj polaznika po upisnoj grupi ograničen je na deset kako bi predavači sa polaznicima mogli da rade kvalitetno i posvećeno. Predavanja počinju 24. februara – kažu u Kinološkoj akademiji.

Tokom kursa polaznici će steći znanja o govoru tela psa, komunikaciji čoveka i psa, strahu, stresu, anksioznosti i agresivnosti pasa, tehnikama pozitivne motivacije, sistematici rasa, preventivnom zdravstvenom zaštitom i prvom pomoći, kao i načinom šetanja i izlaganja pasa bez stresa i ponašanja na javnim površinama sa psima.

Polaznici koji završe obuku dobijaju diplomu kojom stiču uslov da rade u ovoj oblasti, a imaju i mogućnost da nakon kursa obave i praksu u jednoj od registrovanih agencija za pet siting u Beogradu.

Osma generacija polaznika

Krajem decembra prošle godine na Kinološkoj akademiji dodeljene su diplome osmoj generaciji polaznika koji su završili kurseve za profesionalne šetače i izlagače. Predavanja za ovu grupu su održavana u Novom Sadu od početka oktobra do kraja decembra. Ukupno je bilo sedam polaznika, i to četiri na kursu za šetače i tri na kursu za izlagače. Svi su uspešno prošli obuku, položili testove i stekli uslov za diplomu.

Info

Kinološka akademija

www.kinoac.edu.rs

kin.akademija@gmail.com

office@kinoac.edu.rs

066/910-95-54

 
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *