12194_web

Voždovac: Besplatni pregledi, vakcinacija i čipovanje za pse i mačke

Opština Voždovac za svoje građane koji imaju kućne ljubimce organizuje akciju besplatnih pregleda pasa i mačaka. Cilj akcije je promovisanje odgovornog vlasništva i zdravlja životinja.

 

Izvor: Vozdovcani.com

Vlasnicima kućnih ljubimaca biće dostupne sledeće usluge:

  1. Veterinarski pregled životinja
  2. Obeležavanje pasa i mačaka mikročipom
  3. Vakcinacija pasa i mačaka protiv besnila

Na inicijativu građana, Gradska Opština Voždovac u saradnji sa JKP Veterina Beograd je organizovala ovu akciju. Pomenuti paket veterinarskih usluga značajno će pomoći svim građanima koji iz svog budžeta ne mogu da izdvoje novac za pregled svojih krznenih ljubimaca, s obzirom da ove tri usluge koštaju oko 4.000 dinara. Osim toga, važna je i čistoća kućnih ljubimaca, kako bi svi imali čistu i urednu opštinu.

Pregledi će biti organizovani ove nedelje u “Voždovačkom centru – Šumice” (PORED KAFIĆA „FOREST“). Svi zainteresovani mogu doći u ponedeljak (danas) i u sredu od 16 do 20 časova, i subotom i nedeljom od 12 do 20 časova.

Takođe, besplatni pregledi kućnih ljubimaca biće organizovani i u četvrtak (1. februara), i petak (2. februara), u Mesnoj zajednici Činovnička kolonija u Ulici Jove Ilića 89, za područja Donji Voždovac, Činovnička kolonija i Autokomanda od 16 do 20 časova.

Šta je odgovorno vlasništvo?

Odgovorno vlasništvo obuhvata odnos vlasnika prema sopstvenom ljubimcu, ali i odnos vlasnika ljubimca prema drugim ljudima i životinjama. Zakon obavezuje vlasnika da obezbedi kućnom ljubimcu brigu, negu i smeštaj, u skladu sa vrstom, rasom, polom, starošću, kao i fizičkim i biološkim specifičnostima i potrebama u ponašanju i zdravstvenom stanju kućnog ljubimca. Zakon, istovremeno, obavezuje i vlasnika da obezbedi da njegov ljubimac ne ugrožava ljude i životinje u svom okruženju.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *