Australian_Terrier

Slepi putnik: Terijer prešao 1.500 kilometara u kamionu

Kada je porodica jednog australijskog terijera otputovala na godišnji odmor bez njega, Rasti je odlučio da “uzme stvari u svoje šape” i prešao je 1.500 kilometara kao slepi putnik u jednom kamionu koji je krenuo iz Gundivindija u Kvislendu, pišu lokalni mediji.

 

Izvor: Hina

Dok je četvoročlana porodica bila na odmoru Rastija su poverili na čuvanje svekru i svekrvi koji žive u blizini.

  • Rasti je kod njih zadovoljan, ali ima običaj da se iskrade i izađe na autoput i sprijatelji se s prolaznicima – rekla je njegova vlasnica Laura Skadamor za lokalni ABC.

Trogodišnji terijer ni ovaj put nije odoleo pozivu daljine pa se potajno ukrcao u teretni deo kamiona koji je prolazio pored kuće. Vozač je shvatio da ima slepog putnika na pola puta prema Snoutaunu, oko 1.500 kilometara udaljenom od Gundivindija gde živi s porodicom, pa je odlučio da ga povede svojoj kući.

Na Rastijevoj ogrlici pročitao je broj telefona Skadamorovih, pa ih je obavestio o tome da je njihov kućni ljubimac kod njega i da je dobro.

Laura Skadamor kaže da nije prvi put da i Rasti otputuje kada oni odu na godišnji odmor. Godine 2016. otišao je do grada Činčile, od Gundivindija udaljenog “samo” 230 kilometara.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *