retriver

Pametnica: Retriver s povređenim okom sam došao veterinaru

Zlatni retriver iz Bangkoka, kojem je povređeno oko, pojavio se sam ispred vrata klinike za životinje gde mu je ubrzo ukazana pomoć, preneo je “Jahu njuz”.

 

Izvor: Yahoo news, Blic.rs/slobodno vreme

Foto: Yahoo news

Retriver je s krvavim levim okom došao ispred veterinarske stanice i zagrebao šapom po vratima. Otvorila mu je veterinarka Siramani Vongpitajadisai, koja mu je očistila oko, zašila poderani kapak i stavila mu zaštitnu kragnu oko vrata kako ne bi češao ranu dok zarasta. Siramani je nazvala psa “Den”, što je tajlandska skraćenica za zlatnog retrivera.

Veterinarka je sigurna da je ovaj disciplinovani pas bio nečiji ljubimac, ali nije imao čip niti ogrlicu koji bi pomogli da se nađe njegov vlasnik. Iako ga je danima vozala na svom motoru po komšiluku, nadajući se da će ga neko prepoznati, to se nije dogodilo.

retriver

Uporna Siramani je potom postavila fotografije pametnog retrivera na fejsbuk stranici klinike, nakon čega se pojavio vlasnik. Ispostavilo se da se “Den” išunjao iz kuće i verovatno povredio tokom tog procesa.

Da li je znao na koja vrata da zakuca, da li ga je vodio instinkt ili se ovoj kuci posrećilo da šapom “pokuca” baš na vrata klinike – nikad nećemo saznati, ali ova pametna kuca svakako je imala sreće 🙂
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *