11882

Dom omladine Beograda: Za vikend Le PETit Mrnjau Fest 2018

Dragi mačkoljupci, dobrodošli u Dom omladine na tradicionalni novogodišnji festival posvećen mačkama – Mrnjau Fest! Dođite da mrnjaučete, predete, da se mazite, ako treba i frkćete, zatim nešto i da naučite, ali prvenstveno da se slatko zabavite!

 

Izvor: LePETit.rs

Mrnjau Fest je otvoren za posetioce u subotu i nedelju 13. i 14. januara od deset do 18 časova. Ulaznica košta 300 dinara, dok je za decu predškolskog uzrasta ulaz – slobodan. I magazin Mačka čeka vas u Domu omladine pa svratite i do nas da se upoznamo 🙂
Četvrti po redu Mrnjau Fest – jedinstveni festival posvećen mačkama kao i ranijih godina biće centar dobrih vibracija i kreativnosti, jer mačke su od pamtiveka bile pratioci kreativnih ljudi – od umetnika do naučnika, od Leonarda do Tesle!

Mačke i mašta su oduvek išli ruku pod ruku pa je prvi dan festivala obeležen druženjem s likovima iz predstave „Mačke iz visokog društva“, kao i zabavnim i šarenim radionicama-igraonicama.
 

Programi za decu u subotu

Subota, od 12 do 13 časova: mačkenbal “Mačke iz visokog društva”, Teatar Talija

U subotu, prvog dana Mrnjau Festa, biće priređen mjuzikl za decu u izvođenju Teatra Talija. Ova izuzetno interesantna predstava je urađena po motivima filma “Mačke iz visokog društva”, i na pitak način deci dočarava važnost obrazovanja, tolerancije i lepog vaspitanja. Predstava se bavi isprepletanim sudbinama uličnih mačaka i jedne mace iz visokog društva. Glavni junaci Tuluz i Vojvotkinja uz pomoć svojih prijatelja (Mari, Lili, Šiz Mačori…) otkrivaju da među njima, i pored različitog porekla i načina života, postoje mnoge zajedničke sklonosti – ka muzici, plesu, druženju i dobrom provodu.

Subota, od 13 do 14 časova: dečije dramske igraonice

Teatar Talija će prirediti dečiju dramsku igraonicu. To će biti sjajna prilika za razvijanje dečje mašte, spretnosti, pokreta i dramskog talenta. Uz vođstvo glumaca i kreativaca sa dugogodišnjim iskustvom, mali kreativci će moći da se oprobaju u mnogim zabavnim aktivnostima poput glume i plesa.

Subota, od 14 do 17 sati: kreativne radionice Mačkarijum i Mačka zvrčka

Atelje Kreativistika će prirediti otvorene kreativne radionice za razvijanje dečije spretnosti i mašte. Biće to lepa prilika da najmlađi iskažu svoju kreativnost i sa Mrnjau Festa ponesu originalnu svojeručno napravljenu mačkotvorinu ili poklončić, a svoje mace obraduju nekom zanimljivom igračkom.

Udomljavanje mačaka u nedelju

Nedelja od 12 do 17 sati: udomljavanje u saradnji s Veterinom Beograd

U nedelju, drugog dana Festivala, biće organizovano veliko udomljavanje mačaka. Posetioci će imati priliku da izaberu i povedu kući macu svog života – novog čupavog, predljivog i maznog člana porodice. Mace su odnegovali i postavili na šapice Le PETit Mrnjau staratelji – ekipa odgovornih i predanih volontera koji nesebično ulažu veliku ljubav, trud i značajna sredstva da mace odu u nove domove zdrave, negovane i lepo vaspitane.
Javno komunalno preduzeće Veterina Beograd će sve udomljene mace na licu mesta čipovati, vakcinisati i biće im obezbeđena besplatna sterilizacija kada za to dođe vreme. Mace se udomljavaju uz ugovor o vlasništvu. Društveno odgovorne firme će darivati ljubimce i njihove vlasnike za srećan početak. Kompanija Plus Plus će novim vlasnicima pokloniti kvalitetnu N&D grain-free hranu, a kompanija Bayer preparate za zaštitu i negu. Budući vlasnici svom novom ljubimcu treba da obezbede samo ljubav i brigu!

Takmičenje mačaka

Tokom ovog mačjeg festivala predstaviće se domaće i strane odgajivačnice, koje će izložiti svoje mace šampione. Mace će se takmičiti za prestižne WCF nagrade, a ljubitelji će moći da se informišu o interesantnim rasama putem prezentacija i direktno od odgajivača
Glavni program Mrnjau Festa je licencirano dvodnevno takmičenje mačaka po World Cat Federation pravilima – WCF World Show. U prvom delu programa mačke će biti pojedinačno ocenjene za stolom. Zatim će se međusobno nadmetati u atraktivnim takmičenjima u ringu. Na kraju programa najbolje mačke će se takmičiti za Best in Show titule i nagrade.

U nadmetanju za titule najlepših očekuje se prisustvo izuzetnih mačaka iz Srbije i mnogih evropskih zemalja. Biće zastupljene sve popularne rase: birmanke, britanke, mejn kunovi, persijanke, sibirke ali i rase koje se ređe viđaju: bengalke, nebelung, norveške šumske, regdol, sfinks i druge. Domaće mace su takođe dobrodošle i ravnopravno se takmiče za nagrade!

Satnica takmičenja, subota
10h: pojedinačno ocenjivanje mačaka za stolom
13h: pauza
14h: šou šumskih maca (mejn kunovi, norvežanke i sibirke)
15h: takmičenja u WCF ringovima (junior, neuter i adult)
16h: takmičenje za titule Best in Show, Best of Best, Best General
18h: završetak programa.

Satnica takmičenja, nedelja
10h: pojedinačno ocenjivanje mačaka za stolom
13h: pauza
14h: takmičenja u WCF ringovima (junior, neuter i adult)
15h: takmičenja u prestižnim Master, Double Master i Triple Master ringovima
16h: takmičenje za titule Best in Show, Best of Best, Best General
18h: dodela nagrade publike i proglašenje Best Supreme – najbolje mace na izložbi.

Na Mrnjau Festu biće prilike da svoje mačje blago obradujete nekom ukusnom poslasticom, korpicom ili igračkicama. Na predavanjima i u kontaktu sa veterinarima, specijalistima za ishranu i ponašanje, saznaćete baš sve o macama – o nezi, ishrani, vaspitanju, mitovima i predrasudama.

Sve dodatne informacije potražite na sajtu LePETit.rs.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *