pas i beba

“Opasni” pit bulovi i njihova beba brat (VIDEO)

Nikada nije suvišno ponoviti da psi nikada nisu sami po sebi opasni ili agresivni, netrpeljivi. Nijedan pas, ma koje rase bio, ne rađa se nestašan ili neprijateljski nastrojen, već takav postane zahvaljujući neodgovornim vlasnicima. Jer kada pogledate ovaj video, to će vam tek biti potpuno jasno.

 

Video: The Dodo

U SAD gotovo sva prihvatilišta muku muče s psima rase pit bul koji samo zato što su u medijima označeni kao opasni ne mogu da pronađu dom. Čak i kada ih neko udomi, neretko se desi da ih vrate nazad u azil, jer nemaju strpljenja da sačekaju da njihovi mezimci postanu pravi dragulji i umiljate mazilice.

Ovaj bračni par, međutim, za to nije mario. Udomili su dva pit bula i još četiri psa iz azila, a tokom godina su u svom domu brinuli o više od 100 pasa kojima je trebala hraniteljska porodica. I udomljavali su upravo one pse koji su imali etiketu “agresivnih”, “netrpeljivih prema drugim psima”, “nesocijalizovanih”.

Imaju ćerku, a kada su njihovi psi shvatili da vlasnici raste stomak i da će uskoro dobiti bebu brata, nisu mogli da dočekaju da dođe na svet. Stalno su ležali pored njenog stomaka, njuškali ga i radoznalo zagledali. Kada je dečak stigao kući iz porodilišta, pit bulovi su bili presrećni i danas su nerazdvojni s njima – zajedno spavaju, stalno ga ljube i stalno su uz malenog dečaka.

Inače, ženka pit bula ušla je u život njenog vlasnika na nagovor terapeuta, jer je patio od depresije usled teške povrede glave koja ga je na duži vremenski period odvojila od posla. Tada je nabavio psa i živnuo, upoznao svoju buduću suprugu i zajedno su život posvetili brizi o psima.

I ne samo to, oni su pokrenuli projekat resocijalizacije zatvorenika, tako što u zatvore dovode hraniteljske pse koji čekaju dom i koji se zajedno sa zatvorenicima uče socijalizaciji, radosti i brizi o drugom živom biću.

Pogledajte ovu prelepu i humanu priču. I zapamtite, pit bulovi su maze i predivni psi, ne nasedajte na predrasude 🙂
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *