novi broj

Novi broj magazina Mačka je na svim kioscima!

Od ovog jutra na svim kioscima u svom komšiluku možete pronaći novi, 6. broj magazina Mačka! 🙂 I ne samo to, uz novi broj svim čitaocima poklanjamo i kalendar za 2018. godinu!

 

Jelena i Aleksandar Gajšek otvorili su nam vrata svog doma, upoznali nas sa svojim mezimcem Milošem, otkrili kako je došao u njihov dom i objasnili nam da je on zapravo pronašao njih jer u trenutku kada su ga ugledali, uopšte i nisu razmišljali o kućnom ljubimcu.

Možda niste znali ali mačke su neprikosnoveni vladari interneta – ne samo da su jedan od najpretraživanijih pojmova na vebu već i na sajtu jutjub mace imaju najveći broj video klipova – čak više od dva miliona!  Pozabavili smo se ovim fenomenom i pokušali da odgonetnemo zašto toliko volimo da gledamo mačke.

U temi broja saznaćete da se mačka gaji u paru, odnosno, da bi ukoliko imate jedno mače u stanu ili kući valjalo da što pre u dom dovedete još jednu mačku ili mačora, jer će tako živeti duže i srećnije. Takođe, otkrivamo i da mace mogu oboleti od demencije, kako da prepoznate prve simptome i pomognete svom mezimcu ako uočite da je počeo da zaboravlja.

Predstavljamo vam persijsku mačku, mezimca za odabrane i jednu od najpopularnijih rasa mačaka na svetu, a otkrivamo i koje na to rase mačaka dolaze iz Kanade.

U novom broju saznaćete sve o srčanom crvu, artritisu, pronaći najzanimljivije vesti, savete o ishrani, koje su to mačke promenile Rusku kulturu i saznati da u mnogim zemljama crne mačke donose – sreću.

Nabavite novi broj i predstojeće praznike i kraći odmor koji nam sledi provedite u čitanju i uživanju 🙂

Vaš magazin Mačka

6
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *