pas ili medved

Tužna istina iza priče o psu sa njuškom medveda

Iza priče koja je obišla svet pod naslovom “Da li je ovo medved ili pas?“ krije se tužna istina o psu kojeg su ljudi neprestano povređivali…

 

Izvor: B92.net/ljubimac
Pas lutalica iz Čeljabinska kojeg su nazvali Medvebaka (medved-pas) proizvod je neodgovornih odgajivača pasa koji su jedino imali na umu da izgleda slatko kao štene, ne razmišljajući šta će biti sa njim posle.

  • Ovaj pas je doživeo veliku traumu. Tražimo mu dom kod nekoga ko ima puno iskustva i strpljenja da radi sa njim. Još uvek nismo nikoga pronašli – kaže volonterka iz azila u kojem se pas nalazi Paolina Kefer. – Ovaj pas je defekt rase čau čau. Prodali su ga uveravajući ljude da je čau čau, a onda su ga vlasnici kada je porastao odbacili kao polomljenu igračku.

Povezane vesti: Misterija – da li je ovo pas ili medved?

Pas zaista ima plav jezik, koji je karakterističan za rasu čau čau, ali je ukrštan s drugom rasom.

  • Često se šalimo, pa ga zovemo Medvebaka Porapjač, što je tradicionalno ime za braon medveda. Nažalost, on je toliko istraumiran da napada ljude i hoće da ugrize ako mu priđemo. Meseci će morati da prođu dok ne nauči da se socijalizuje.

Vlasnik koji je pokušao da ga spase morao je da ga vrati.

  • U novoj porodici je pokušao da pobegne. Mrzi povodac i ne želi da se socijalizuje sa drugim psima. Dajemo mu najbolju hranu, brinemo se o njemu, ali mislim da će proći mnogo vremena dok ne zaboravi na svoje traume i nauči kako da se socijalizuje  – zaključuje Paolina.



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *