3235_web

Osijek: Svi psi voleli bi da žive u ovom gradu

Poslednjih godina širom sveta pet friendly kultura razvija se brzinom svetlosti, jer je cilj da vlasnici i njihovi mezimci  na što više mesta i u što više aktivnosti mogu da uživaju zajedno. Najviše se na ovom polju, očekivano, postiglo u SAD, ali sjajan primer kako se o psima brine imamo i u susedstvu.

 

Izvor: Index.hr/ljubimci

Sasvim uobičajena pojava u Osijeku – pas ulazi u tramvaj i šapicom pozdravlja vozača. Tramvaji i autobusi od maja meseca ove godine nose oznaku ”dog friendly”, a karta za kuce je potpuno besplatna. Takođe, psi imaju slobodan ulaz u većinu kafića gde su im osigurane posudice s vodom, a u bioskopima im je dozvoljeno gledati projekcije filmova sa svojim vlasnicima.

Osijek je jedan od gradova s najviše povlastica za pse. Zabranio je držanje na lancu, sagrađeno je šest parkova za pse, a postoje i zone za istrčavanje pasa i javne kupaonice. Baš kao što su se širom otvorila vrata gradskog prevoza, sve više se otvaraju i kulturne i obrazovne ustanove. Tako je Filozofski fakultet u Osijeku prvi ”pet friendly” u Hrvatskoj. Psećim šapama takođe je dozvoljen ulaz i u Dječje kazalište Branka Mihaljevića.

Grad Osijek ima aktivan i brižan odnos prema svojim ljubimcima te se trude dostići najviše moguće standarde. Bravo komšije, nadamo se da će se ceo region ugledati na vas! 🙂
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *