Better-Than-Ever Meatloaf

Praznici nam stižu: Vekna od mesa za kuce

Domaćice su već počele da razmišljaju o tome kojim će to sve đakonijama i gastronomskim užicima obradovati svoje porodice za predstojeće praznike. Ako imate želju da i svom psu priuštite nešto lepo, i njegovim nepcima i stomačiću pružite užitak, evo ukusnog, a po zdravlje potpuno bezbednog predloga.

 

Kad je reč o mesu možete koristiti govedinu (junetinu), jagnjetinu, mlevenu ćuretinu ili piletinu – ono koje vaš pas najviše voli ili koje vam je savetovao veterinar ukoliko vaš pas ima neki zdravstveni ili problem s varenjem. Svinjetinu i teletinu bi trebalo izbegavati jer su masne. Od drugih sastojaka, preporučujemo ovsene pahuljice, sočivo, integralne žitarice, braon (integralni) pirinač ili kinou.

Evo našeg predloga, a vi se naravno najpre konsultujte s veterinarom da li je bezbedno da vaš pas jede ove sastojke (sami možete dodati sve što vaš pas voli i sme da jede). Zasucite rukave i vašem mezimcu napravite najukusniju veknu od mesa ove zime. A možete i da je podelite, što da ne 🙂

Sastojci: Kilogram mesa po izboru (mlevenog), šolja (za kafu) barenih žitarica po izboru, tri četvrtine šolje mlevenog lana ili prezli, polovina šolje sveže seckanog peršuna, dva veća jajeta, dve šolje svežeg ili smrznutog seckanog povrća (grašak, kukuruz, kuvani krompir, šargarepa).

Priprema: Zagrejte rernu na 180 stepeni, a pleh postavite na srednju pritku u rerni. Umesite sve sastojke rukama i kompaktnu smesu i veknu smestite na sredinu pleha. Možete prethodno na pleh staviti i papir za pečenje. Pecite jedan sat i kad se vekna ohladi, isecite je na komadiće i dajte psu kao obrok. Olizaće šape! 🙂

Ostatke u frižideru možete čuvati tokom tri dana. U zamrzivaču koji dan duže.

 
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *