7404_web

Najnežnija i najopuštenija rasa mačaka na svetu

Tako kažu eksperti, ali i vlasnici koji u svom domu imaju prelepu ragdol mačku

 

Izvor: Index.hr/ljubmci, magazin Mačka

Za ovu mačku kažu da ima najnežniju prirodu i da je najpitomija na svetu. Takođe, i najsličnija psu po karakteru. Najčešće se može videti u krilu svog vlasnika, stalno će mu iskazivati ljubav i privrženost, i uživaće u maženju. Nije zahtevna, veoma je tolerantna i mirna, najsrećnija u krugu porodice.

Ragdol mačke su prekrasne i divne ljubimice. U doslovnom prevodu ragdoll znači krpena lutka, a ove mačke su ime dobile zbog načina na koji se bezbrižno i potpuno opuštaju na nečijim rukama.

1497

Poreklom su iz Amerike gde su se počele uzgajati pre više od 50 godina. Dolaze u četiri osnovne boje : čokoladna, plava, lila i crna, alio mogu biti i crvene, kremaste ili dvobojne. Karakteristične su po upečatljivim plavim očima i svetloj dlaci, mekanoj kao svila.

Spada u skupinu većih mačaka, a može težiti i do 9 kilograma. Ima snažnu građu, ali veoma miran karakter. Nežne su naravi što ih čini i idealnim kućnim ljubimcem i za porodice s malom decom. Veoma su poslušne i pitome, lako se prilagođavaju okolini i dobro se slažu s drugim ljubimcima.

Veoma su osetljive, ali zbog mirne naravi i poslušnosti su otpornije na stres. Nežne i elegantne, uživaju u društvu, maženju i češkanju, a razlog zbog kojeg se mogu toliko jako opustiti na rukama je ogromno poverenje koje imaju u svoje vlasnike.

Ako ste ljubitelj velikih maznih mačaka, ragdol mačke su idealne za vas.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *