lenjivci

4 najveće lenčuge u psećem svetu

Igranje sa psima zvuči zabavno – bacanje loptice, trčanje, navlačenje konopca i mnoge druge aktivnosti koje su većini pasa (ali i vlasnicima) primamljive. Međutim, postoje neke pasmine koje baš i nisu preterano oduševljene fizičkom aktivnošću, već više vole da se izležavaju.

 

Izvor: Index.hr/ljubimci

Nekoliko kraćih šetnji njima je sasvim dovoljno, a naravno – dobra klopa, puno maženja i ljubavi su potrebni sastojci da bi neki psi bili potpuno srećni. Evo koje rase su u psećem svetu poznate kao najveći lenjivci:

  1. Upoznajte buldoga – prijateljski nastrojen prema svima i najpoznatiji po ljubavi za dobrim spavanjcem kada god stigne. Ali iako je pospanac, da bi ostao zdrav, morate se kretati i igrati s njim.
  2.  Zatim na listi slede bernardinci. Iako svi znamo da su prvenstveno korišćeni za spasavanje ljudi u planinama, ovih dana su više naklonjeni da budu dadilje deci i ako se baš ne moraju kretati – nemojte ih terati jer, ako zalegnu nasred puta, teško da ćete ove drage gorostase sami moći da pomerite.
  3. Baset je kuca s najtužnijim pogledom i izvrsnim lovačkim genima. Kada nemaju šta da love, brzo će se opustiti i uživati više u maženju sa svojom porodicom nego u dugim šetnjama.
  4. Još jedna ogromna beba i spavalica je i njufaundlender. Ogromnom i čupavom sve što treba u životu je klopa i spavanje.

Iako za ove pasmine kažu da spadaju u najmanje aktivne pse, ako želite da budu zdravi i u dobroj formi, trudite se da uživaju u šetnji i igri barem upola toliko koliko u spavanju.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *