8132_web

Heroj: Pas spasao dečaka od opasne zmije

Keruša Nala je postala pravi heroj kada je pre nekoliko dana tokom šetnje spasila svog malog prijatelja od opasne zmije čegrtuše.

 

Izvor: Index.hr/ljubimci

Prošlog vikenda u šetnju su krenuli mama, dečak Kol i kujica Nala. Prošetali su po svom kvartu Lankaster u Kaliforniji kada je odjednom Nala skočila ispred porodice i stala kao ukopana. Čula je zvuk koji proizvodi zmija čegrtuša i odlučila je da spasi svoju ljudsku porodicu.

U borbi sa zmijom Nala je dobila ugriz u njušku, ali je oterala zmiju i spasila svoje ljude.

  • Čekala je sve dok nismo bili potpuno sigurni, zauzela je čvrstu poziciju ispred nas, nije ni zacvilela kada je zmija ugrizla za nos – rekla je njena vlasnica medijima i ispričala da je mezimca odmah odvezla do obližnje veterinarske bolnice gde je dobila protivotrov.

Većina čegrtuša pojavljuje se u proleće i jesen, a u veterinarskoj bolnici kažu da godišnje ima oko 150 ugriza zmija na tom području. Dečakov otac rekao je da je odrastao s bokserima i da su oni neverovatno zaštitnički nastrojeni psi.

Nalu su spasili iz azila, a Nala je sada spasila i njih – još jedan dokaz da su psi nepresušni izvor ljubavi i prijateljstva.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *