kangal i jagnje

Pas celu noć proveo uz jagnje da ne bi uginulo

Pastirski pas u turskoj provinciji Erzindžan, primetivši jagnje koje je tek došlo na svet pa ostalo na pašnjaku nakon što ga je stado napustilo, ostao je uz mladunče tokom noći sve do povratka pastira narednog jutra.

 
Izvor: radiosarajevo.ba, B92.net/ljubimac
Pastirski pas Kangal ostao je uz jagnje koje u prvi mah nije primetio vlasnik stada Kelal Gul, pa je mladunče ostalo nezaštićeno na pašnjaku. Pas je uz jagnje ostao do ranog jutra, a s prvim zracima sunca lavežom je uzbunio vlasnika stada.

Gul je u izjavi za agenciju Anadolija rekao da je nakon što je čuo lavež svog pastirskog psa ostao zatečen prizorom koji je zatekao po dolasku na pašnjak.

  • Pred samo veče sam izveo ovce na ispašu. Išao sam ispred stada, a budući da sam bio sam, začelje stada sam prepustio psu Kangalu. Kasnije sam primetio da pas nije došao sa stadom, ali sam pomislio da je nanjušio vukove i otišao u potragu za njima. Dok sam ujutru pio čaj čuo sam lavež psa i trčeći se zaputio u pravcu odakle je dopirao. Kada sam stigao, video sam da pored psa leži i jagnje. Pas je celu noć probdio uz jagnje kako ne bi uginulo – rekao je Gul.Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *