Sevki je baš velika maca

Kada je mladi bračni par iz Turske udomio mačka Sevkija, nisu ni sumnjali da se radi o ljubimcu koji će u budućnosti privlačiti mnogo pažnje. Mačak Sevki dugačak je preko jednog metra, težak je 7,5 kg i riče – kao pravi lav 🙂

 

Izvor i foto: Anadolija

Porodica je pre 11 godina mačka pronašla na ulici u Ankari, a vremenom su primetili da je narastao mnogo više u odnosu na druge vrste mačaka. Zabrinuti zbog moguće gojaznosti, odveli su ga veterinaru koji im je kazao da je reč o mačku čiji su roditelji norveška šumska mačka i ankarska mačka.

Osim veličinom, Sevki privlači pažnju i prodornim glasom.

  • Bio je mnogo veći u odnosu na dimenzije neke obične mačke. Veterinar nam je rekao da je reč o ukrštanju norveške šumske i ankarske mačke. Trenutno ima 7,5 kilograma. Nema nikakav problem s gojaznošću. Veoma je fit. Ima krupne šape i širok trup – rekao je Jurdakul koji je dodao kako ljudi s čuđenjem gledaju njihovog mačka. – On je veoma miran i strpljiv mačak. Voli da se druži s ljudima i da spava – dodao je.

Ipak, kaže kako njihov ljubimac poseduje i određeno ponašanje koje je uobičajeno za psa. Prema njegovim rečima, mačak dolazi kada bude pozvan, a odlazi kad mu se to naredi.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *