kuca u restoranu

Engleska: Kučići dobrodošli, ali mališani – nikako

Bob Higinson (61) vlasnik jednog kafića u gradu Briksam u Engleskoj ima veoma kontroverznu poslovnu politiku. Naime, u njegov lokal “Chart Room” dobrodošli su psi, ali ne i deca mlađa od 12 godina. I to pravilo vidno je istaknuto na tabli na ulazu u kafić.

 

Izvor: Metro.co.uk

Inspiraciju za uređenje svog kafića pronašao je u okeanima, pa se tako svuda mogu videti prelepe fotografije obale i  plave vode, makete brodova, kormila na zidovima, nautičkih karti… Nakon što je objavio da deca ne mogu dolaziti u njegov kafić, većina stanovnika ovog grada počela je da ga bojkotuje jer smatra da Higinson diskriminiše decu, što je za njih nedopustivo.

U reakciji na ovakav potez svojih sugrađana, vlasnik kafića istakao je da želi da u njegov kafe svraćaju nostalgičari, koji će se u miru i tišini sećati nekih davnih, lepših vremena. Da u prijatnom ambijentu uživaju u čaju, razgovaraju, čitaju novine ili knjigu. I ne želi da ih u tome ometa žamor dece i njihova jurnjava po kafiću. Takođe, kako je mnogo novca uložio u uređenje prostora, ne bi voleo da nepažljivi mališani u igri nešto obore ili slome.

Razume se, reakcije ljudi su poprilično podeljene – dok neki odobravaju ovakvu odluku, mnogi je se gnušaju i smatraju nezakonitom i diskriminišućom. Šta vi mislite?

 
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *