6797

Saveti: Kako da usrećite vašu mačku

Mačke su uglavnom samostalne i ne zavise mnogo od vlasnika, ali ima i onih koje ne mogu bez umiljavanja i koje se ponekad ponašaju kao mali psi. Ako imate macu koja pretežno provodi vreme u kući i ne želite da rizikujete i puštate je napolje, učinite je srećnom zahvaljujući ovim malim trikovima:

 

 

Izvor: Index.hr/ljubimci

1. Napravite “mačju sobu”. Svakom je potrebna privatnost, pa tako i mačkama. Napravite joj kutak u kojem može mirno da se odmara bez uznemiravanja. Iako se mnogi protive boksevima, mali transportni boks može biti idealno skrovište i oaza mira za vašu macu.

2. Mačke vole da se igraju. Igračke možete napraviti i sami, a ponekad je dovoljna samo jedna kutija, pa da obradujete svoju mačku.

3. Posadite mačju travu ili nabavite sušenu.

4. Nabavite ili napravite grebalice, kako biste poštedeli svoj nameštaj.

5. Igrajte se lova. Mačke su prirodni predatori i osećaju prirodan nagon za lovom. Zato svojoj ljubimici nabavite krznenu igračku i uživajte u posmatranju lovca koji vrba svoj plen.

6. Budite kreativni i napravite svojoj maci penjačku stazu u stanu, kako bi mogla da se povremeno prošeta iznad “običnog sveta”.

7. Sačuvajte im mesto na prozoru. Mačke vole da sede na prozoru i posmatraju što se dešava oko njih. Napravite im malo mesta za gledanje.

8. Šetnja s mačkom. Ako i dalje mislite da vaš ljubimac mora da ide napolje, od malena je naviknite na povodac. Iako zvuči nemoguće, uz malo truda je izvodljivo.

9. Provedite kvalitetno vreme zajedno – bez obzira na to da li se radi o maženju, igranju ili četkanju.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *