Oskar

Superheroj: Mačak Oskar može da namiriše smrt

Ljubitelji životinja koji za kućne ljubimce imaju pse i mace odlično znaju da  među njima postoje velike razlike, ali baš to je ono što suživot čini zabavnijim i lepšim. Postoje neke mace koje umeju da se ponašaju kao psi, ili obrnuto, ali neke mačke imaju svoje posebnosti i različitosti.

 

 

Izvor: Index.hr/ljubimci

One su kao Jing i Jang, u njima postoji vernost i nezavisnost, umiljatost i suzdržanost, hrabrost i oprez, strast i ravnodušnost. Na neki način ponašaju se kako njima odgovara. Jeste li ikada videli macu kako hrabro ganja i napada psa boreći se za svoje mladunce? Veoma su agilne i spretne, male penjalice i grebalice, ali kada vam zasednu u krilo i krenu sa svojim neprocenjivim predenjem – opuštanje je zagarantovano.

Kažu da mace spavaju na mestima s negativnom energijom te da je stavljaju u balans. Postoje brojne teorije o mačkama i njihovim sposobnostima. U nekim domovima za stare i nemoćne osobe tako tvrde da mačka može da predoseti čak i smrt. Jedna od njih je i Oskar , “zaposleni” u staračkom domu u američkom gradu Providensu, a o ovoj njegovoj sposobnosti napisana je čak i knjiga.

Oskar

U ovom staračkom domu je osoblje čak i pokušalo da testira njegove sposobnosti stavljajući ga na krevete osoba za koje su mislili da će umreti, ali Oskar je jednostavno otišao na drugi krevet kod drugog pacijenta i u više od 50 slučajeva se sklupčao baš kod umiruće osobe, kao da želi da joj pomogne da pređe u drugi svet.

 

Pogledajte prilog o ovoj neverovatnoj maci:
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *