Sajlo

Srećan kraj: Porodica spasila gojaznog psa (VIDEO)

Labradori su poznati kao pravi proždrljivci u psećem svetu, i zato njihovi vlasnici moraju paziti na ishranu svojih mezimaca. Međutim, dešava se i da ovi psi završe u rukama neodgovornih vlasnika koji dozvole da, verovali ili ne, njihovi psi budu teški i više od 65 kilograma! Na nesreću, baš se to dogodilo braon labradoru po imenu Šajlo.

 

Izvor: The Dodo

  • Bila sam u šoku. Nikada nisam videla toliko gojaznog psa – rekla je Amerikanka Hajdi kada je prvi put ugledala ovog psa.

Iako su imali mezimca, takođe labradora, i nisu želeli novog, kad su ugledali ovog bucmastog psa nisu mogli a da ne pomognu. Hitno mu je trebao dom, i ova humana porodica odvela ga je svojoj kući gde su od prvog dana krenuli s novim režimom ishrane i redovnim šetnjama kako bi smršao.

  • Kad sam sa suprugom ušetala u prihvatilište i ugedala ga, suze su same krenule. Kad su otvorili vrata boksa, dogegao se do nas i počeo da veselo maše repom. On je jedan radostan pas. Nismo ni trenutka razmišljali i odmah smo ga udomili – rekla je Hajdi za Dodo.

Znala je da mogu da mu pomognu, ali da će put biti dugačak i težak jer se Šajlo jedva kretao. Kada je došao u prihvatilište imao je neverovatnih 66 kilograma! Odrasli mužjaci labradora bi inače trebalo da imaju od 27 do 36 kilograma. Možete onda zamisliti koliko se Šajlo mučio i koliko mu je bilo teško.

Iako je prvih nekoliko dana tokom šetnji uspevao da napravi svega nekoliko koraka, a potom bi legao iscrpljen, njegova nova porodica nije odustajala i polako je, svakog dana, produžavala šetnje. Takođe, u saradnji s veterinarom osmislili su i plan zdrave ishrane.

Malo po malo, Šajlo je gubio na kilaži i postajao agilniji, sve dok jednog dana na plaži nije potrčao. Nakon samo dva meseca izgubio je devet kilograma, i nastavio da mršavi. I dalje je proždrljiv i prema rečima njegovih vlasnika, ne smeju ni na sekund da hranu ostave u njegovoj blizini. Međutim, sada ima vlasnike koji o tome vode računa.

Šajlo danas ima 39 kilograma i razigran je, veseo i srećan pas. Baš onakav kakav je oduvek i trebalo da bude.

Pogledajte koliki je put ovaj predivan pas morao da pređe kako bi ponovo bio zdrav i srećan, i upamtite – ljubavlju se sve može rešiti i popraviti 🙂

 
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *