Crikvenica

Hrvatska: Održana prva plivačka trka pasa i njihovih vlasnika

U Crikvenici, turističkoj destinaciji poznatoj po prvoj plaži za pse na Jadranu, prošlog vikenda održano je takmičenje pasa u plivanju. Prvi put vlasnici i njihovi ljubimci u okviru nadmetanja pod nazivom “Underdog 2017 Crikvenica”pokazali su umeće trčanja i plivanja.

 

 

Izvor i foto: HRT, Crikva.hr

Na plažu Podvorsku prošle nedelje došao je veliki broj vlasnika sa svojim kućnim ljubimcima. Bura se dizala, ali uprkos tome obavljale su se prijave za takmičenje. Ruta je označena – sastoji se od staze koju zajedno pretrčavaju vlasnici i njihovi psi, zatim tačke skoka u more i dela koji moraju da preplivaju do cilja. Petnaest najodvažnijih prijavilo se za trku, a samopouzdanja, bilo da je lajavac mali ili veliki, ni kod koga nije izostalo.

Crikvenica

Pobednik, drugoplasirani i trećeplasirani nagrađeni su večerom – kako vlasnici, tako i njihovi ljubimci. Tu priči nije bio kraj, jer su nakon glavne trke usledile i dodatne kategorije nadmetanja namenjene psima i vlasnicima koji možda nisu sportisti u duši niti veliki plivači, ali najbrže jedu pseći sladoled, tortu i picu, ili pak najbrže ispijaju pseće pivo.

Pročitajte još: Prva plaža za pse u Crikvenici

Takmičenjem “Underdog 2017” Crikevnica je ojačala svoj imidž odredišta koje je prijatelj pasa. Na hrvatskom primorju (a pre svega u ovom mestu) sve je više restorana, hotela i privatnog smeštaja koji rado ugošćuju i kućne ljubimce, pa Turistička zajednica priprema projekat u sklopu kojeg će se takvi objekti posebno označiti.

Inače, još 2010. godine plaža Monty’s Dog Beach & Bar u Crikvenici postala je prva plaža za pse na Jadranu. Zahvaljujući koncesionarima plaže i organizatorima ove neobične plivačke trke, brojni vlasnici pasa ovje već duže vreme rasterećeno i bezbrižno uživaju u originalnom sadržaju – kafiću za pse.

Sve informacije o ovoj prelepoj plaži i događajima koje organizuju potražite putem Facebook stranice Monty’s Dog Beach & Bar Crikvenica.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *