Flora i macke

Ova kuja obožava mačke (FOTO)

Kujica Flora nedavno je ostala bez najboljeg prijatelja  – mačka Dekstera koji je uginuo od starosti, i to joj je slomilo srce. Međutim, njeni vlasnici odlučili su da je usreće i u dom dovedu čak četiri nova drugara 🙂

 

Izvor: Index.hr/ljubimci

Kada je Florina porodica udomila 20 godina starog mačka Dekstera, svi su bili svesni toga da će vrlo brzo morati da se oproste od njega. Nakon dve godine taj se tužni scenario i dogodio, a najviše od svih patila je upravo kuja Flora. Kako kažu njeni vlasnici, sve vreme je bila tužna i zabrinuta, prestala je da ulazi u kuću i satima bi stajala u dvorištu i zavijala, što inače gotovo nikad nije činila.

Vlasnici isprva nisu znali kako da joj nadomeste taj gubitak i činilo se kao da niko i ništa ne može pomoći. Nakon Dekstera su privremeno udomili još dve mace, ali one nisu volele maženje i igru kao on. Međutim, sreća se ipak osmehnula Flori.

Njena porodica je odlučila da privremeno udomi još četiri mačeta i brine se o njima dok im ne nađu stalan dom. Već nakon prvog dana, Flora i mačići su se združili i zavoleli. Ona se prema njima ponašala kao da su joj deca – igrala se s njima, pazila ih, a što je bitnije od svega – uspeli su da je razvesele baš kao što je to činio njen najbolji prijatelj Dekster.

tza2

Mace će uskoro morati da odu iz njihovog u nove domove, ali svi se nadaju da će Flora naučiti da je moguće voleti i druge mace, koje će nastaviti da u njihovom domu borave do udomljenja. Bravo za Floru, najveću obožavateljku maca u psećem svetu 🙂
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *