Argentina

Pas se 10 godina ne odvaja od groba svog vlasnika

Migel Guzman iz Argentine je Kapetana, psa rase nemački ovčar, kupio 2005. godine kao poklon svom trinaestogodišnjem sinu Damijanu. Guzman je iznenada preminuo godinu dana kasnije, a njegov verni pas do danas je ostao kraj njegovog groba

 

 

Izvor: Daily mail

Nakon sahrane, Kapetan je pobegao od kuće.  Guzmanova supruga i sin odmah su započeli potragu i psa pronašli na groblju, udaljenom oko 45 minuta vožnje kolima od njihovog sela.

Nikome nije jasno kako je ovaj prelepi pas pronašao grobno mesto, jer na groblju nikada nije bio. Guzmanov sin Damijan nekoliko puta je pokušao da psa odvede kući, ali on bi se uvek vratio.

Zaposleni na groblju su se sažalili i dozvoli mu da tu ostane, i oni su sada njegovi vlasnici koji mu svakog dana daju hranu i vodu, i brinu o njemu.

  • Pojavio se jednog dana, sam samcijat. Počeo je da luta po groblju sve dok nije pronašao mesto počinka svog vlasnika. Tokom dana se šeta okolo, ali se uveče obavezno vrati svom bivšem gazdi. Svakog dana, kao da gleda u sat, legne u šest sati na grob i tu provede celu noć – rekao je direktor groblja Hektor Basega.

Iako je slep i jedva hoda, pas ne odustaje od svojih svakodnevnih rituala. I tako već punu deceniju ovaj verni pas star 15 godina provodi dane sedeći pored groba svog vlasnika, i deluje da će do smrti ostati uz preminulog Migela.

 

 
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *