Safira

Spasena kuca koja je dane provela na ivici provalije

A kada je vatrogasac spasao – prštali su poljupci u znak zahvalnosti! 🙂

 

Izvor: The Dodo

Prošle nedelje ova preslatka kuca po imenu Safira odlutala je iz svog doma u jednom seocetu u Brazilu. Njeni vlasnici organizovali su potragu koja je trajala danima, ali nije bilo govora da odustanu jer su verovali da će pronaći svoju mezimicu.

Da nevolja bude veća, radoznala Safira prešla je dalek put i zaustavila se kod opasne, strme litice visoke više od 60 metara. Iako se niz dobar deo litice skotrljala, zaustavilo je žbunje i rastinje, i na sreću – prošla je bez ozbiljnih povreda. Ipak, tri cela dana provela je sama, uplašena, “zarobljena” u gustom rastinju bez hrane i vode.

Na sreću, dok su vatrogasci, meštani i njeni vlasnici tragali za psićem, začuli su njeno tužno cviljenje i lavež, i tog trenutka krenula je prava borba za njeno spasavanje. Zbog nepristupačnog terena, vatrogasci su privezani užadima krenuli da savladavaju liticu. Spuštali su se čak 25 metara dok su došli do uplašenog psića.

Iako je Safira bila potpuno iscrpljena, čim ih je ugledala počela je veselo da maše repom, a kada je jedan od spasilaca uzeo u naručje, zahvalila mu se poljupcima i nije prestala da ga liže po licu sve dok je nije predao vlasnicima. A onda je nastavila da deli poljupce.

Srećom po ovog psića, pronašli su je na vreme, a hrabri vatrogasci ponovo su zaslužili da im odamo priznanje što je za njih svaki život jednako važan, i što se ne libe da i svoje živote rizikuju kako bi pomogli ljudima i životinjama u nevolji.

 
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *