Baltimor

Rođendanska žurka za kuce iz azila

Na ovu predivnu ideju došli su zaposleni i volonteri iz jednog prihvatilišta u Baltimoru. Sve kuce izveli su u dvorište, stavili im rođendanske kapice i počastili ih ukusnim poslasticama (naravno, potpuno bezbednim po zdravlje iako izgledaju potpuno isto kao slatke đakonije u kojima uživaju ljudi).

 

Izvor: Index.hr/ljubimci 

Kuce su bile oduševljene, igrale su se i veselile, ali je jedna činjenica ipak rastužila i zaposlene u azilu kao i javnost. Mnoge kuce su prvi put videle poslastice i isprva uopšte nisu hteli da ih pojedu već su mislili da je reč o igračkama. Kako nikada ranije nisu dobijali ovakve đakonije kao znak pažnje i ljubavi, tek sada uče kako da budu pravi psi. Srećom, kad su ugledali druge pse kako zadovoljno žvaću, odmah su se bacili na “slatkiše”.

Ovaj predivan gest baltimorskog prihvatilišta (koji će inače postati tradicija i organizovaće se nekoliko puta godišnje) ima još jedan veoma važan aspekt, a to je da predivne pse o kojima brinu ljudima učine dopadljivijim. Kao što smo već mnogo puta do sada pisali, najveći broj pasa u američkim prihvatilištima su psi rase pitbul koji se neopravdano smatraju “opasnim i neprijateljski nastrojenim”.

Međutim, kada ih vidimo ovako uparađene, s kapicama i preslatkim njuškicama, percepcija se iz korena menja. To više nisu “opasni i agresivni” psi već mile duše koje čeznu za ljubavlju, a uz to su i neodoljivo slatki. Na žurku su bili pozvani i građani Baltimora pa su mnoge kuce nakon žurke pronašle dom i vlasnike koji ih paze i maze.

Eto sjajne ideje i za azile u našoj zemlji! 🙂
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *