kaktus

Nikome nije jasno kako je ovaj ris dospeo na vrh kaktusa (VIDEO)

I ne samo što se uspentrao na vrh džinovskog kaktusa visine oko 14 metara (inače saguaro kaktusi mogu narasti i do 23 metra visine), već je ostao potpuno neozleđen i čak zadremao na vrhu, kao da ispod sebe ima najudobniji jastuk.

 

Video: The Dodo

Prema rečima očevidaca, zaposlenih u fabrici u ovim divljim prostranstvima SAD, risa je pojurio planinski lav koji je najverovatnije štitio svoje mladunce. Ris nije imao gde da pobegne pa se kao prava spretna cica maca brzinom munje uspentrao na vrh kaktusa i tu ostao neverovatnih šest sati!

ris

Lavica je otišla svojim putem, a gospodin ris je zadremao. Čovek koji radi u obližnjoj fabrici snimio ga je telefonom i napravio nekoliko fotografija, a potom glasno pljesnuo rukama kako bi probudio risa u strahu da se ne stropošta niz kaktus.

Ris je zevno, malo se protegao a onda skočio s 14 metara visine i  kao svaka mačka – dočekao se na noge, srećom – potpuno nepovređen. Malo se protegao i otresao, ali na njegovom telu prema rečima očevidaca nije bilo nikakvih ogrebotina niti vidljivih povreda. Ris je potom lagno odšetao.

Mačke su zaista fascinantna stvorenja 🙂 Pogledajte kako je izgledala ova avantura:

 
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *