6796

Danas je Međunarodni dan mačaka

Da li ste znali da se 8. avgust obeležava kao Međunarodni dan mačaka? Čestitamo svima koji ga slave i raduju mu se – macama, vlasnicima, ljubiteljima i budućim vlasnicima 🙂

 

Nastao je kao želja da se macama, jednom od najstarijih kućnih ljubimaca i saputnika čoveka, oda priznanje i ukaže poštovanje. Prve masovnije proslave počele su da se organizuju 2002. godine pod pokroviteljstvom Internacionalnog fonda za dobrobit životinja. Proslave, izložbe i performanski širom sveta organizuju se u slavu najpopularnijeg kućnog ljubimca na planeti – mačke.

Prema poslednjim podacima, u domovima ljudi širom sveta živi oko 500 miliona mačaka! Ne samo da nam pružaju ljubav i prijateljstvo, već je dokazano da njihovo prisustvo u domu poboljšava mentalno zdravlje ukućana, oslobađa od stresa, anksioznosti i depresije.

I zato danas svojoj maci prostrite crveni tepih i odajte joj priznanje 🙂 Inicijatori obeležavanja ovog dana žele da svaki dan svog mezimca obasipate ljubavlju i nežnošću, ali danas samo malo više nego inače. Evo našeg predloga: kad se danas budete vraćali s posla, kupite svom mezimcu neki super ukusan obrok, poslasticu, ili neku novu igračku 🙂

Ako nemate macu, a mnogo ih volite, najbolji način da proslavite ovaj dan je da nahranite i napojite ulične mace. Ovo je i njihov dan, a njima je svaka naša pomoć dragocena i potrebna.

Srećan Međunarodni dan mačaka! Mrnjauuu

 

 

 
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *