Scarlet (1)

Majka hrabrost: Skarlet je simbol majčine ljubavi (FOTO)

Da li ste čuli za macu Skarlet? Ova požrtvovana mama-mačka daleke 1996. godine jedno po jedno spasila je svoje mačiće iz starog, napuštenog skladišta u Bruklinu koje je zahvatio veliki požar.

 

Sa svojih pet mačića u ovom skladištu pronašla je krov nad glavom, a kada je izbio požar, uprkos tome što su joj šape, uši i celo telo bili u opekotinama, a oči prekrivene plihovima, ova mačka uporno se vraćala sve dok u ustima nije na bezbedno dovela i poslednje mače.

Kad su stigli vatrogasci, nisu mogli da veruju kakav prizor su zatekli. Iako u tom trenutku potpuno slepa, Skarlet je svako mače gurala nosićem i njuškala kako bi proverila da li su živi. Tek kada se uverila da su svi dobro, ova hrabra maca se onesvestila.

Vatrogasci su ovu mačju porodicu odmah odveli kod veterinara. Najmanje od petoro mačića nažalost nije preživelo, ali preostala četiri i njihova mama Skarlet pobedili su vatrenu stihiju. Skarlet na telu gotovo da više nije imala dlake, a opekotine su bile strašne. Ipak, nakon nekoliko meseci intenzivne nege i lečenja, i ona se potpuno oporavila.

Udomila ju je jedna humana Njujorčanka koja je godinama održavala kontakt i sa vlasnicima Skarletinih mačića koji su takođe pronašli dom u “Velikoj jabuci”. Majka hrabrost uginula je 2008. godine od bolesti, ali je imala predivan život.  Scarlet (2)

Skarlet je bila i ostala heroina američkih medija zbog svoje neverovatne požrtvovanosti kojoj se i divimo i danas. U njenu čast umetnici su je i naslikali, i tako se crteži ove hrabre mama-mačke danas nalaze na mnogobrojnim šoljama, sveskama, posterima…

Scarlet3
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *