najbolje mame

Koke su najbolje mame u životinjskom svetu

Fotografije koje vidite na najbolji mogući način pokazuju koliko su koke požrtvovane mame i kako mogu biti korisne kao “zamenski” roditelj kada je to potrebno.

 

Izvor: Index.hr/ljubimci

Biti mama je najlepša uloga na svetu. Kao i kod ljudi, i kod životinja je ljubav između majke i njene dece neopisiva i nema granica. Majčinski instinkt ih ponekad tera u opasne situacije ali bez obzira na sve, uvek su tu da zaštite svoje malene.

Tu svakako ubrajamo i kokoške. Osim što odlično brinu o svojim pilićima, puno puta su dokazale da mogu biti sjajne zamenske mame. Pojmovi poput rasizma kod njih ne postoje, pa one neretko prihvataju i druge životinje pod svoja krila pa ih kao svoju decu greju i čuvaju, a ove prelepe fotografije su odličan dokaz.

Kokoške rado brinu o macama, kucama, golubovima, pačićima… o svima kojima je potreban majčinski dodir i uteha. Bravo za koke! 🙂




1 koemntar za “Koke su najbolje mame u životinjskom svetu

  1. Milan

    Lep tekst i svi kazu kao i vi “jao kako drage koke” to je licemerno jer velika vecina podrzava zavrtanje vrata kokama komadanje tranziranje i kuvanje u loncu.. jao kako dobre koke ajd pod noz..

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *