Nosiljka

Zbog ove nosiljke mace brže nađu dom

Kada volonteri organizacija za zaštitu životinja na ulici pronađu mačiće, naročito one koji su preživeli traumu ili danima bili bez vode i hrane, u azilu tek počinje bitka za njihov bolji život. Naime, mačići koji nisu socijalizovani, koji se boje ljudi i ne žele interakciju s njima, veoma će teško pronaći novi dom.

 

Izvor: The Dodo

Zato je prvi zadatak volontera i zaposlenih u američkim azilima da mace počnu da veruju ljudima, da se u njihovoj blizini osećaju opušteno. Da što pre prestanu da se plaše i počnu da se ponašaju kao pravi mačići – da predu, igraju se, dremaju u krilu. Međutim, zbog velikog broja napuštenih životinja, volonteri imaju pune ruke posla i nemaju vremena da se ovom važnom zadatku posvete stopostotno.

Zato su pre sedam godina u jednom prihatilištu u Bostonu izumeli – nosiljku za mačiće. Ovaj veoma jednostavan izum – prsluk s mrežicom u kojoj borave mace, veoma je sličan nosiljkama za bebe. Otkako su počeli da ga koriste, mace su se znatno brže privikavale na ljude i mnogo lakše pronalazile dom nego ranije.

nosiljka za mace

Dok zaposleni u azilu obavljaju svoje svakodnevne aktivnosti, mace su uvek uz njih, ali u skrovitoj mrežici u kojoj se osećaju bezbedno. Ipak, one konstantno osećaju ljudski dodir i znatno pre počinju da predu i da uživaju u maženju.

Bostonsko prihvatilište volelo bi da omasovi proizvodnju ovih prsluka, kojih za sada ima svega tri u njihovom azilu, i da tako pomažu macama i prihvatilištima širom sveta. Kako se vama dopada ovaj izum?
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *