Mun Dzae In

Predsednik Južne Koreje udomio kucu iz azila

Nedavno izabrani predsednik Mun Džae In udomio je kucu po imenu Tori koja je spasena iz jedne od psećih farmi mesa u ovoj zemlji. Iako se vlast i organizacije za zaštitu prava životinja svim slilama trude da zatvore sve klanice pasa u zemlji, u nekim delovima Južne Koreje još uvek je na delu ova nehumana praksa.

 

U ovoj državi se svake godine ubije čak dva miliona pasa, jer gotovo petina stanovnika i dalje jede pseće meso. Ipak, nadu uliva činjenica da mladi Koreanci odbijaju da jedu tradicionalne specijalitete od psećeg mesa. Prema rečima nadležnih i zaštitnika prava životinja, i poslednje farme uskoro će biti zatvorene, a svakodnevno se spasavaju i udomljavaju stotine pasa koji su bili zatočeni u kavezima širom zemlje.

Tako je i Mun Džae In 26. jula udomio malenog psa koji je izbegao strašnu sudbinu, i na sreću, umesto u nečijem tanjiru završio u rukama novoizabranog predsednika. Maleni mešanac Tori spasen je pre dve godine, ali niko nije želeo da ga udomi zato što je crne boje, a u Južnoj Koreji i dalje su snažna sujeverja i predrasude prema životinjama tamne dlake.

Južna Koreja

Tori će biti prvi pas mešanac koji je ljubimac predsednika ove zemlje. On će u rezidenciji živeti sa desetogodišnjim Maruom, psom rase pungsan, kao i sa macom spasenom s ulice po imenu Đing Đing. Novoizabrani predsednik veliki je ljubitelj životinja i Torijevim usvajanjem želeo je da svojim sunarodnicima pošalje poruku da udomljavaju pse koji su na farmama mesa imali više nego traumatičan život.

  • Moramo se bolje odnositi prema napuštenim životinjama i kao društvo brinuti o njima. Svim silama ću se potruditi da pseće farme i promet psećeg mesa budu potpuno zabranjeni. Nadam se da će Južna Koreja postati bolja zemlja za život ljudi i pasa – poručio je tokom izborne kampanje Mun Džae In.Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *