Milenijalci češće kupuju kuću zbog psa, nego zbog porodice

Istraživanje sprovedeno u junu 2017. godine pokazuje interesantne podatke, a to je da milenijalci kao razlog kupovine kuće češće navode obezbeđivanje dvorišta za pse (njih čak 33 odsto) nego sklapanje braka (25%) i rađanje dece (19%).

 

Izvor: FB/Priručnik za odgovornog vlasnika psa

Milenijalcima se smatraju osobe rođene između 1982. i 2001. godine i o njima možete da pronađete brojne tekstove na internetu. S obzirom na to da se radi o velikoj grupi ljudi (koja troši velike iznose novca), brojna istraživanja bave se njihovim navikama i stilom života.

Podaci govore da milenijalci ređe donose odluku o kupovini kuće u poređenju s generacijom njihovih roditelja, a da novac radije troše na putovanja i druge aktivnosti. Izveštaj CNN Money pokazuje da su milenijalci najveća grupa kupaca kuća u 2016. godini u Sjedinjenim Američkim Državama. Kako pokazuje anketa, najčešći razlog za kupovinu kuće (66 odsto) za ispitanike je povećanje životnog prostora.
Internet istraživanje koje je sprovela agencija SunTrust Mortgage pokazuje razloge za kupovinu kuće, a rezultate možete da pogledate na infografici koju je objavio American Kennel Club.

Milenijalci
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *