Flejm (2)

Vatrogasac udomio mače i nazvao ga Plamen

Kad se vatrogasac Džordan Lajd pre dve godine nakon napornog dana odmarao s kolegama vatrogascima iz Grinvila u američkoj državi Južna Karolina, odjednom je začuo tiho mijaukanje u travi iza vatrogasne stanice. Ustao je i u travi video narandžasto-belog mačka koji je tužno plakao.

 

Izvor: Index.hr/ljubimci

  • Bio je neuhranjen i pomalo nervozan, ali mi je dopustio da ga uzmem i nakon što sam ga pomazio, više se nije hteo odvojiti od mene – rekao je Lajd. – Skočio mi je u krilo i tada sam shvatio da je odlučio da ostane. Rekao sam kolegama: „Izgleda da imamo mačku“.

Vatrogasci su mače nazvali Flame (Plamen) i on je postao njihov kolega – mačak vatrogasac.

  • Nakon što su nas deca koja su sa školom došla u obilazak vatrogasne stanice pitala da li je i on deo naše ekipe, neko je od kolega odgovorio: „Da, on je mačak vatrogasac“’, i od tada ga tako zovemo – kaže Lajd.

Flejm (1)

Ovaj humani mladić iskreno je priznao medijima da ga je brinula reakcija njihovog nadređenog, ali kada su nakon nekoliko dana videli da mazi Plamena znali su da nemaju razloga za brigu. Ne samo da je ovaj mačor ljubimac vatrogasne stanice, već i celog grada Grinvil, pa tako njegov instagram profil prati oko 22.000 ljudi.

  • Ujutro nas čeka kako bi nas pozdravio, a kada smo kod vozila uvek dođe i sedne na branik. Svaki put kad se vratimo s intervencije dođe do vozila i proveri nove mirise. Neustrašiv je – ne boji se čak ni glasnog alarma i zvuka vozila. Plamen čak voli i vodu, obožava da se kupa, naročito tokom leta. Veoma je opušten mačak – ističe Džordan Lajd.

Ovaj mačak ima čak i sopstvenu malu kacigu i grebalicu u obliku šipke. On je postao i svojevrsna terapija za vatrogasce jer im pomaže u savladavanju napornih dana na poslu i tragedija s kojima se susreću.

  • Velika je pomoć čak i onim vatrogascima za koje nikad ne biste rekli da vole mačke. Tokom celodnevne smene često vidimo strahote i patnju, ali kada se vratimo i pomazimo Plamena, on nam pomaže da se osećamo bolje – nagašava Lajd.

 
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *