512335316

Lutalice satima čuvale bebu na železničkoj stanici

Iako se ovaj događaj dogodio 1996. godine u Indiji, i dalje je snažan podsetnik koliko su psi požrtvovani i šta su sve u stanju da učine za ljude koji se nađu u nevolji.

 

Izvor: Index.hr/ljubimci

Ovaj događaj će vam možda zvučati kao scena iz filma, ali zaista se dogodio. Pre 21 godinu neko je na železničkoj stanici ostavio šestomesečnu bebu s flašicom mleka i nekoliko pelena. Na bebin plač niko satima nije obraćao pažnju, jer su putnici sve vreme mislili da su joj roditelji u blizini.

Beba nije prestajala da plače, a jedini koji su shvatili da nešto nije u redu bili su psi lutalice koji su živeli na stanici. Prišli su detetu i legli pored nje. Pazili su da joj se ništa ne dogodi.

Nakon nekog vremena, zaposleni su konačno primetili da nešto nije u redu kada su videli ulični pse raspoređene oko bebe. Kako su zaposleni rekli, psi su preuzeli ulogu bebinih zaštitnika i nisu napuštali peron iako su bili gladni i žedni.

Beba je na kraju završila u bolnici gde su je pregledali lekari, a potom predali socijalnoj službi. Veruje se da je dete neko namerno ostavio na stanici, a imala je veliku sreću da je čuvaju najbolji prijatelji – psi.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *