klonirani bigl

Kina: Rođeno klonirano štene bigla

Kineski naučnici saopštili su da je rođeno novo klonirano štene bigla, prenosi Sputnjik. Štene zvano Long Long rođeno je 28. maja, u pekinškoj biotehnološkoj kompaniji “Sino Gene”.

 

Izvor: Sputniknews.com, B92.net/ljubimac

Foto credit: Sino Gene, Sputniknews

Long Longov otac Epl, koji je na svet došao u decembru, bio je prvi pas stvoren tehnikom genetske modifikacije. “Sino Gene” navodi da Long Long predstavlja veliki naučni proboj na polju razvoja genetski modifikovanih “superpasa”, koji će biti veći i snažniji od običnih četvoronožnih ljubimaca.

  • Biće mišićaviji, imati bolje čulo mirisa i brže trčati. To znači da će biti znatno sposobniji za lov i pomaganje policiji – izjavio je Lai Lijangsu sa Instituta za biomedicinu i zdravlje u Guangdžou.

Prošle godine, kompanija je uspela da proizvede genetski modifikovane mišićave biglove, dvaput povećavajući njihovu mišićnu masu eliminacijom gena zvanog miostatin.

Godine 2015. kineska kompanija ” Beijing Genomics Institute” proizvela je prve genetski modifikovane mikrosvinje, koje su prodavane kao ljubimci po ceni od 1.470 dolara.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *