Kan i Sarlot

Doberman spasao devojčicu sigurne smrti

Svako malo iz Australije stigne nam ovakva vest, a reč je najčešće o otrovnim zmijama koje zalutaju u porodična dvorišta. Na sreću, verni i požrtvovani psi nikad se ne libe da se s ovim opasnim gmizavcima uhvate u koštac, i da svoj život nesebično rizikuju za spas mališana.

 

 

Izvor: Index.hr/ljubimci

Malena Šarlot dobila je psa od roditelja kad je imala tek godinu dana. Njeni mama i tata posetili su lokalno prihvatilište za životinje i rešili da udome dobermana koji je bio žrtva zlostavljanja prethodnog vlasnika. Ovaj pas bio je uprkos teškom životu miran i pun ljubavi, i nije bilo dvoumljenja da će baš on postati njihov novi mezimac.

Četiri dana nakon što je Kan stigao u njihov dom, ova porodica pretpela je stravičan stres, Šarlot i njen pas bezbrižno su se igrali u dvorištu kad je odjednom Šarlotina mama videla kako pas gura devojčicu, zubima je hvata za pelenu, a onda je žustro baca u žbun.

Žena je odmah potrčala ka ćerki misleći da pas kog su odabrali ipak nije tako miroljubiv kao što su isprva mislili. Međutim, dok se približavala detetu i psu, žena je ugledala australijsku smeđu zmiju, jednu od najotrovnijih na svetu. Tada je shvatila da je Kan spasao njenu devojčicu i on primio ujed namenjen njoj.

Istog trenutka, Kana su odveli veterinaru koji ga je srećom spasio i ova porodica se srećna vratila kući. Na njegovoj šapi ostao je samo mali trag ujeda. Ova predivna priča po ko zna koji put pokazala nam je da zaista nemamo vernije i bolje prijatelje od pasa.

 
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *