Micigen

Čuvar šume sprečio vlasnike da psa živog zakopaju

Jedanaestogodišnja kuja Tanzi imala je sreće da je ugleda i spasi radnik Službe za upravljanje prirodnim resursima američke države Mičigen, inače bi je njeni vlasnici živu zakopali „kako bi joj olakšali muke jer je stara“.

 

Izvor: Index.hr/ljubimci

Radnik šumske službe pre nekoliko dana bio je na straži kada je u daljini ugledao parkiran automobil, a nedaleko od njega muškarca sa malim psom. Kako prenose američki mediji, čuvar je instinktivno predosetio da nešto nije u redu i brzim hodom krenuo u njihovom pravcu. Dok se približavao automobilu, video je da muškarac uzima pušku, a potom uočio i drugu osobu koja je kopala rupu u zemlji.

Približio im se i pitao šta se događa, a oni su mu odgovorili da žele da zakopaju psa. Međutim, pas koga je samo trenutak ranije video, nije bio mrtav. U iskopanoj rupi bila je prazna kutija, i čuvar Kris je shvatio da oni žele da psa zakopaju živog.

Kris je od muškaraca tražio da mu objasne zbog čega žele da zakopaju psa koji izgleda potpuno zdrav. Oni su mu odgovorili da je reč o veoma staroj ženki „kojoj žele da skrate muke“.

Čuvar je rešio da spase psa i muškracima rekao da su na privatnom posedu i da to ne smeju da rade, a potom ih uverio da bi zbog svog nauma mogli da završe u zatvoru. Rekao im je da napuste šumu i da će se on pobrinuti za kujicu, koju je, čim su otišli, odvezao u sklonište.

Ljudi iz skloništa su bili šokirani kad su čuli priču o ženki koju su nazvali Tanzi. Imala je mnogo sreće što je Kris došao na vreme. Stručnjaci su otkrili da Tanzi ima 11 godina, i sada se nadaju da će joj uskoro pronaći novi dom u kome će biti u sigurnim rukama.
1 koemntar za “Čuvar šume sprečio vlasnike da psa živog zakopaju

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *