Tajler i Sinatra

Dirljivo: Dečak i njegov terapeutski pas maturirali zajedno

Dečak Tajler iz Arkanzasa (SAD) već nekoliko godina bori se s dijabetesom, zbog čega svakog dana mora da vodi računa o nivou šećera u krvi kako mu ne bi pozlilo, i kako bi neometano mogao da obavlja svakodnevne aktivnosti. Roditelji su mu zato nabavili terapeutskog psa po imenu Sinatra koji bi mu u tome pomagao.

 

Izvor: The Dodo

Ovaj prelepi pas zadužen je da prati novi šećera u njegovoj krvi, s obzirom da je za to specijalno obučen. Kako je Tajler rekao medijima, već mnogo puta mu je spasio život tako što ga je upozorio da mu je šećer ozbiljno “skočio” ili da je prenizak.

Sinatra mu pomaže ne samo kad je reč o fizičkom, već i o mentalnom zdravlju. Zbog bolesti je, naime, Tajler počeo da se bori i s depresijom jer u odnosu na svoje vršnjake ima mnogo ograničenja, i ne može da živi punim plućima. Otkako je Sinatra uz njega, sve se promenilo nabolje.

decak i pas

Svakog dana ovaj predivni pas išao je s Tajlerom u školu. Zbog njega je stekao mnoga prijateljstva, a nedavno su zajedno i maturirali. Na prelepoj proslavi povodom završetka srednje škole, Tajler i Sinatra su, isto obučeni (s kapicama i u svečanoj odori), prisustvovali ceremoniji dodele diploma.

  • Dobili smo najveći aplauz, i bio sam istovremeno presrećan i iznenađen. Pre Sinatre nisam baš bio omiljen među drugarima u školi – iskreno je rekao Tajler američkim medijima.Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *