1705

Traži se osoba koja bi mazila mačke po ceo dan

Američka veterinarska klinika “Just cats” ovih dana našla se u centru pažnje svetskih medija zbog neobičnog oglasa za posao u kojem traži osobe koje vole mačke kako bi obavljale funkciju profesionalnog “mazitelja” mačaka.

 

Izvor: Klix.ba, B92.net/ljubimac

Kako su u oglasu objasnili, odgovornost “mazitelja” mačaka bila bi da pomognu mačkama da ostanu mirne dok su kod veterinara.

  • Idealan kandidat trebalo bi da ima nežne ruke koje mogu da maze i miluju mačku dugo vremena. Mora blago da govori i šapuće mačkama kako bi smirio neke od naših pacijenata. Sposobnost razlikovanja različitih načina predenja je prednost za dobijanje posla – navodi se u oglasu.

Veterinar Aoife Kolfild je izjavio za Hafington post da će radna pozicija na kraju zavisiti od veština osobe koju zaposle.

  • Tražimo veterinara pripravnika, sestru ili pomoćnu sestru. Međutim, glavno je to da nam je potrebna osoba koja će se brinuti za to da naši pacijenti i gosti imaju prijatno iskustvo dok primaju zdravstvenu zaštitu – rekao je.

Kolfild je objasnio da su naučnici došli do saznanja da mačke često ne dobijaju veterinarsku zaštitu kakvu bi trebalo i da zbog stresa u veterinarskoj ordinaciji vlasnici često ne žele da vode mačke kod veterinara, osim u hitnim slučajevima.

  • Ako pomognemo mački i vlasniku da budu što opušteniji kada dođu kod veterinara, pružamo im veću mogućnost za dobijanje kvalitetne zdravstvene zaštite – objasnio je

Do sada je, očekivano, ovoj ordinaciji stiglo na stotine prijava 🙂
2 komentara za “Traži se osoba koja bi mazila mačke po ceo dan

  1. Dusica Stanojevic

    Najvise na svetu obozavam macke i one su ceo moj zivot i rado bih prihvatila poziv za taj posao jer imam jednu macu koju mazim i ljubim ceo dan.

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *