pozar

Vatrogasci spasili psa iz kuće u plamenu

Kućni ljubimci su ravnopravni članovi naših porodica, pa tako ne čudi što vatrogasci neretko rizikuju svoje živote kako bi ih spasili iz domova koje je zahvatio požar. Pas Sampson imao je sreće.

 

Izvor: The Dodo

Dok su njegovi vlasnici bili na poslu, u porodičnoj kući izbio je požar i vatra je u domu zarobila Sampsona. Komšije su odmah pozvale vatrogasce i obavestili vlasnike kuće da bukti požar, a oni su odmah javili vatrogasnoj brigadi da učine sve da spasu njihovog ljubimca.

Požrtvovani vatrogasci odmah su ušli u kuću i započeli potragu za psom, kojeg su na sreću brzo pronašli i izveli ga na sigurno. Međutim, prelepi pas se nagutao dima i bio je u nesvesti. Najpre su mu masirali srce (CPR) i dali mu veštačko disanje, a kada je došao sebi odmah su mu na njušku stavili masku s kiseonikom. I uspeli su da ga spasu.

Pas je odmah odvezen u veterinarsku ambulantu na opsežna ispitivanja, i na sreću, ubrzo se potpuno oporavio. Požar nije ostavio nikakve teže posledice po njegovo zdravlje i istog dana pušten je kući.

Požrtvovani vatrogasci su se nekoliko sati nakon spasavanja Sampsona i gašenja požara vratili u dom ove porodice da provere da li je pas dobro,  a on ih je radosno pozdravio, kao da im je tako zahvalio što su ga spasili 🙂
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *