nasilje

Nasilje nad životinjama u Srbiji ne jenjava

Naša Redakcija danas je dobila saopštenje Udruženja za zaštitu životinja Meda iz Šapca povodom nemilog prizora koji je tokom jučerašnjeg dana zatekao jedan građanin.

 

 

„U blizini Šabačke mlekare, na putu prema vikend naselju, juče je pronađen leš pitbula kome je prerezan grkljan, a pas je moguće i upucan, s obzirom na to da na vratu ima vidljivu ranu koja liči na rupu od metka. Stravičan prizor zatekao je jedan od prijatelja Udruženja za zaštitu životinja Meda. Nesrećnoj životinji je nožem prerezan grkljan, a telo psa u takvom stanju ostavljeno na samoj saobraćajnici.

pas sabac

Osnivač udruženja, Aleksandar Stanojović, pre mesec dana od sigrune smrti spasao je pitbula pronađenog sa ustrelnom ranom u predelu glave, od malokalibarskog oružja. Pas sa slike nije imao tu sreću.

Udruženje za zaštitu životinja Meda trenutno brine o velikom broju pasa. Ovim putem želimo da apelujemo na celokupnu javnost da na ovakve slike ne smemo da ostanemo slepi, naročito nadležni. Ovakav monstruozni čin može biti samo delo mentalno poremećene osobe, koja, imajući u vidu počinjeno, nije opasnost samo za životinje već i za ljude. Danas pas, a sutra…. ?“ – navodi se u saopštenju koje smo dobili.

Redakcija magazina Pas pridružuje se apelu nadležnima da se nasilju nad životinjama mora stati na put, i da ovakvi slučajevi nikako ne smeju prolaziti nekažnjeno.

 
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *