macka ruski brod

I žuti mačor je član moćne ruske mornarice

  • Rusija i zemlje zapada često se u najmanju ruku ne slažu i imaju  oprečne stavove, ali ljubav prema mačkama uvek će ih spajati – navodi se u tekstu objavljenom na sajtu poznatog britanskog lista Telegraf.

 

Izvor: Telegraph.co.uk

PHOTO CREDIT: RUSSIAN MILITARY OF DEFENCE 

Početkom maja na tviter nalogu ruskog ministartsva odbrane osvanula je fotografija žutog mačora a ispod nje stajao je potpis – ova mačka prva je krenula put Sirijske obale ruskim vojnim brodom. Tako se ova prelepa životinja pridružila ruskim vojnim snagama i prema pisanju Telegrafa “mačke u Rusiji maju znatno važnije i odgovornije zadatke u odnosu na one u Vestminsterskoj palati koje zadužene samo da dočekivanje gostiju i hvatanja miševa”.

Inače, ukoliko niste znali, mačke su na brodovima ruske mornarice prisutne dugi niz godina, i uvek su rado viđeni gosti među vojnicima koji o njima brinu kao o svojim mezimcima. Takođe, kako se navodi u tekstu Telegrafa, mačke svakako podižu rejting ruske vojske, ako ni zbog čega drugog a ono zbog toga što je pokazala i svoju nežniju stranu.

Kako se navodi u tekstu, mačke na brodovima pomažu mornarima i vojnicima da se opuste, jer je poznato lekovito dejstvo predenja na ljudsku psihu. Razume se, njihovo glavno zaduženje je lovljenje pacova u potpalublju.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *